Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sikeres ember

2010.03.12

A sikeres emberek elméje

Bizonyára Te is gondolkodtál már azon, hogy mi a különbség a sikeres, eredményes, megelégedett emberek, ill. azok között, akik folyton panaszkodnak, mindig mást szeretnének csinálni, és ha viszik is valamire sosem elégedettek.

Két szempontot érdemes elkülöníteni, amikor a sikert vizsgáljuk.

1. Valamiben sikeresnek lenni (pl. üzlet, sport stb.)

2. Az ÉLET -ben sikeresnek, elégedettnek lenni, akár visszük valamire pénzügyileg, karrier szempontjából, akár nem. Ez utóbbi összefügg a boldogsággal, ami az én nézőpontomból a jelen (aktuális) körülmények közötti megelégedést jelenti. Nem azt, hogy nem vágyok többre, és dolgozok azért, hanem hogy nem szenvedek addig sem, amíg nem értem el a céljaimat.

A különbség a sikeres és sikertelen emberek között a gondolkodásukban van!

Nem csak a siker, de az életben minden, a gondolkodásunkkal kezdődik. Ahogy mondani szokták, semmi sem jó vagy rossz önmagában, a gondolkodás teszi azzá.

Ezen nem valamiféle naiv optimista hozzáállást kell érteni. (Például, hogy örüljek annak, ha eltörtem a kezemet.)

Ha eltörött a kezem, az egy tény. Ezen változtatni nem tudok. Egyrészt gondolhatok arra, hogy történhetett volna nagyobb bajom is, másrészt, mit tehetek érte, hogy gyorsabban gyógyuljon, illetve mire tudom kihasználni azt az időt, amit a felépülésemmel kell töltenem.

Fontos tudni, hogy az élet sohasem rak ránk nagyobb terheket, mint amelyeket el tudnánk viselni. Továbbá ne feledjük, hogy minden okkal történik ezen a világon. Lehet, hogy amit most problémának látunk, egyben figyelmeztetés is a számunkra, hogy valamit másként kellene csinálnunk. További két lényeges különbség a sikeres és sikertelen emberek között a hozzáállásukban és a szokásaikban van.

A sikeres embereknek sikerre vivő szokásai vannak, a sikertelen embereket a szokásaik ítélnek sikertelenségre.