Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek

2010.02.24

 

 

Tatiosz: A szív erényei

 

 


Szavaim időtlenek, márványlapra vésve élnek tovább. Hallgasd meg tanácsom:
 

 
  1. Ha már tudod, mi végre születtél, megtudtad magadról a legfontosabbat.

  2. 2. Bár bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni, vágyaidat ne tekintsd hiábavalónak: ami mára megvalósult, tegnap még képzelet volt. 

    3. Ember számára nem létezik nehéz helyzet, csupán helyzetek vannak. A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlennek tűnőhöz valamivel több
  3. A fájdalmat a bölcs ember méltósággal viseli el.
 
Tedd meg még ma,amit megtehetsz,mert rohan a soha vissza nem térő alkalom.
 
Aki szeret és mindig szeret,nem ér rá panaszkodni és boldogtalannak lenni.
 
Sokat és gyakran nevess!Szerezd meg az okos emberek elismerését,a gyerekek szeretetét,érdemeld ki azok dicséretét,akik őszintén mernek kritizálni téged!Viseld el,ha becsapnak a hazug barátok,értékeld a szépséget!A dolgokban mindig a legjobbat találd meg!Mindig azon igyekezz kicsit,hogy jobbítsd a világot,s ha egyetlen emberen segítettél,már elégedett lehetsz! /R.V.Emerson/
 
Az idősek zöme tudja,milyen fiatalnak és tudatlannak lenni.De nincs olyan fiatal,aki tudná,milyen öregnek és bölcsnek lenni. /Sir Harold Macmillan/
 
Legyen előtted mindig út.Fújjon mindig hátad mögül a szél.Az eső puhán essen földjeidre.A nap melegen süsse arcodat.S amíg újra találkozunk,hordozzon téged tenyerén az Isten!
 
Ne engedd,hogy az elvégzendő feladatok saját magad túlterheléséhez vezessenek.Tanulj meg egyszerre csak egy lépést megtenni,és tudd,hogy minden egyes lépés egy lépéssel közelebb visz a célhoz.
 
Ne próbálj futni,mielőtt járni tudnál,és ne vállalj olyat,ami meghaladja erődet,mert ha olyan feladatot vállalsz,akkor vonszolnod kell magad,és minden lépés külön erőfeszítést jelent.
 
A boldogság egy köztes állomás a túl kevés és a túl sok között.
 
Légy készen bátran,félelem nélkül haladni előre,és látszólag új módszereket,új elveket és új elképzeléseket alkalmazni.Légy hajlandó régi akadályokat ledönteni,és az igazság fényét feltárni.
 
Az élet szépsége mindenhol ott van körülötted.Nyisd ki a szemed,és lásd meg,idd magadba,becsüld meg,sugározd vissza és válj a részévé!Amikor szépséget akarsz látni,meg fogod látni.Míg,ha csúnyaságot,akkor azt is meglátod.
 
Ha szeretsz valakit,engedd el!Ha visszatér hozzád,abban a pillanatban a tiéd.Ha távol marad,sosem volt a tied.
 
Jobb visszalépni,mint rosszul elkezdett dolgot folytatni.
 
A vita a tudás cseréje.A vitatkozás a tudatlanságé.
 
Az életet csak visszatekintve lehet megérteni,de előre tekintve kell végigélni.