Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Isteni követek 3

2010.02.23

Az előző két részben végigvezettük az ember fölött található kilenc angyali hiererchiát. A mostani cikk arról szól, hogyan lehet a kapcsolatot felvenni az elsóbb hierearciákkal.

Régebben, amikokr az emberek lefeküdtek, testükből kilépve kapcsolatba kerültek az engyali lényekkel. Igaz, ezek nem tudatos találkozások voltak, hanem alvó tudatállapotban történtek. Az angyalokkal való kapcsolat viszont korszakról korszakra változik. A szellemi tanítások az emberiség történetét főkorszakokra, azokat pedig kultúrszakokra osztja. Az atlantiszi főkorszak lezártával (a vízözön után) kezdődött meg az indiai kultúrkorszak. Ekkor az emberek még ösztönös kapcsolatban álltak az angyali hierearchiákkal, egészen az arché szintig. A következő, perzsa kultúrkorszakban már csak az arkangyalok szintjéig emelkedtek fel esténként. A harmadik, azaz az egyiptomi kultúrkorszakban a testen kívüli találkozás a legalsó (9.) angyali hierarchiával volt lehetséges. (természetesen minden kultúrkorszakban voltak olyan magas szintű beavatottak, akik az átlagemberhez képest magasabb lényekkel is kapcsolatba kerültek.)


Az első három kultúrkorszakban tehát minden ember természetadta, ösztönös képessége volt testen kívül, egy tompább tudatállapotban az angyali lényekkel való kommunikáció. A negyedik, görög-római kultúrkorszakra az emberiség, amely ekkorra sülyedt legmélyebben az anyagba, nagyobbrészt elvesztette ezt a képességét. Megszakadt az angyali világgal való kapcsolat, de felerősödött az ember-ember közötti figyelem és érdeklődés. A jelenlegi és az elkövetkező kultúrkorszakok feladata: az angyalokkal való régi, testen kívüli, ösztönös kapcsolat helyett egy új, belső erőfeszítéssel felépített, élő és tudatos kapcsolat kimunkálása, amely nem igényel testelhagyást, hanem a testben maradva, az éber nappali tudatosság megőrzése mellett lehetséges!

A jelenlegi (5.) kultúrkorszak feladata minden ember számára: élő, tudatos kapcsolat kialakítása saját védőangyalával. Ez ma már nem lehetséges ösztönös módon, mint régen. Az angyalokkal való kapcsolat helyes módja: testi-lelki méregtelenítés által saját tudatszintunk megemelése, közeledvén az engyali tudathoz. Az angyalokkal való kapcsolat helytelen (de igen közkedvelt) módja: szimbólumok, mantrák és egyéb mágikus módszerek révén az angyal lerángatás az emberhez. Nem az angyalt kell azonban lecsalogatni (egyes esetekben lekényszeríteni) mihozzánk, hanem nekünk kell kitartó munkával és tisztulással felemelkedni őhozzájuk!

Lelki szinten a kapcsolatfelvételt akadályozzák:
Szorongás, aggódás, félelmek, harag, bosszúvágy

Lelki szinten a kapcsolatfelvételt segítik:
Türelem, tolerancia, lelki béke, elnéző lelkület, önzetlenség

Önmagunk testi-lelki fejlesztése és a legfőbb testi-lelki mérgek elhagyása által tudjuk tehát a kornak megfelelő módon helyesen felvenni a kapcsolatot védőangyalunkkal!